Överaktiverade småbarn

Jag läste min dotters blogg och kan inte låta bli att skriva om nästan samma ämne, de mindre barnens aktiviteter. När jag idag åkte till ett köpcentra utanför stan hade jag bilradion på. Någon barnpsykolog eller barnpsykiatriker - i varje fall någon slags "barnspecialist" svarade på lyssnarfrågor.

En mamma ringde och var så orolig för sina barn, 2 och 4 år gamla, därför att hon inte hann aktivera dem tillräckligt mycket. Det var så skönt att höra vad hon fick till svar. Den s.k. specialisten sa att såsom vi håller på med våra barn så finns det risk att vi stressar ihjäl dem (hon använde inte exakt dessa ord men något liknande). När ett barn leker så ska vi låta henne/honom leka. Vi behöver inte blanda oss i. De mår bra av att aktivera sig själva. Men när vi ser att barnet behöver vår uppmärksamhet, då ska vi ställa upp. Då kan vi plocka fram boken och läsa eller sätta oss på golvet och leka eller vad det nu kan vara som är lämpligt för tillfället.

Vettigt eller hur?


Kommentarer
Postat av: tanja

absolut, vettigt. jag tycker att det blivit så förbaskat hysteriskt med allt aktiverande av barn. De får ju aldrig vara barn, så som de är skapta, dvs leka och använda och AKTIVERA fantasin! Det är så man "skapar" kreativa barn. Uppmana till nyfikenhet och kreativitet genom fantasin.



Kram!

2009-09-27 @ 15:17:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0