Aftonbladet mm

"Wahlgren hånar Birro", "Petters hån mot Salo" (i the Voice). Jag var inne på Aftonbladets hemsida och som vanligt försöker de skapa negativa rubriker när det är nyhetstorka i Sverige. Det tycks vara så att allt som är negativt, elakt, dumt, grymt, hemskt osv säljer bäst. Om något inte är tillräckligt hemskt så kryddas det lite så att det låter lite värre. När man sedan läser artikeln så är det inte alls vad löpsedeln berättar. Eller så har de ändå vinklat verkligheten lite åt det ena hållet, bara så mycket att man inte kan säga att det är lögn. Det är dagens journalistik i ett nötskal.

De tycker att vi som läser tidningar är dumma, sensationslystna och helt intelligensbefriade. Nivån är så låg att man borde för länge sedan slutat läsa dessa hemsidor.

Visst är vi intresserade av våra sk kändisar. Jag är nyfiken och läser när prinsessan Madeleine har gjort slut med sin pojkvän vilket i och för sig behöver inte vara en negativ nyhet utan bara en nyhet. En nyhet där ingen smutskastar eller hånar någon. Tidningen ska inte komma med en massa spekulationer, bara fakta och rapportering av verkliga händelser. När det blir tråkigt med verkligheten, ta fram och läs en bok i stället och låt fantasin flöda.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0