Hemma i Finland

Jag ligger i sängen med min dator på magen och chattar. Visst är det härligt. I mitt boende i Ilomantsi har vi nät och den estländska läkare som kom i förrgår fixade trådlöst. Det har jag hemma också men jag tar aldrig med mig datorn till sängen utan hemma tillhör sängen böckernas värld.

Våren har börjat komma hit till EU:s ostligaste kommun också. Men det är besvärligt medan det pågår. Det har regnat och man får vada i vatten på gator och trottoarer. Även utan regn är den smältande snön tillräcklig för översvämningar. Det har varit grått hela tiden sedan jag kom hit men det finns hopp om sol till helgen.

Min mamma mår bra. Vi ska till frissan i morgon och få lockar i håret. Och vi har handlat nya kläder åt henne. Det är så underbart att hon bryr sig om sådana saker. De är tecken på livslust och det behöver hon.

Vår?

Visst anses mars vara den första vårmånaden på våra breddgrader? Det fanns en liten antydan till vår i lördags men den försvann lika fort som den kom. Idag var vädret så vidrigt att ingen vettig människa skulle frivilligt gå ut. Jag gick inte ut i varje fall, vettig eller inte. För att få lite motion har jag sprungit i trapporna. Några turer upp till vinden och några ner till källaren.

I kväll är det mord i schemat. Kanal 8 visar repriser av "Morden i Midsomer". Jag gjorde något häpnadsväckande i morse - såg en film som jag köpte för två år sedan. Den var bra. Inget är så ont att det inte för med sig något gott. Vädret alltså.

Näst sista Let´s dance

Claudia är min favorit och jag hoppas verkligen att hon vinner. Mattias är nästan lika bra. Jag kommer att missa finalen eftersom jag åker till Finland på torsdag. Let´s dance i alla ära - men det finns viktigare saker här i livet.


Jag lever

Jag dog inte av förkylningen även om man kan tro det. Det har inte funnits tid och inte heller inspiration att blogga. Nu börjar lägenheten bli färdig och all min tid går inte åt att borra hål i väggarna.

RSS 2.0