Ont

Ont i nacken, ont i axlarna, ont i huvudet.
För mycket sittande framför datorn?

Kommissarie Morse

Man kan faktiskt mysa alldeles ensam. Jag fick en presentcheck från en garnaffär i julklapp (!!) som jag äntligen löste ut. Handlade garn alltså.

En fredagkväll med kommissarie Morse och stickning - det är mysigt. Jag märker att mina krav är inte så stora längre. Visserligen går jag till kylskåpet då och då om jag har en chokladkaka där eller kanske ett paket Mini-Magnum i frysen.

Jag konstaterade igår kväll att det inte finns någon drink, inte ens ett glas rött, som jag skulle vilja byta mot mina Mini-Magnum'ar - men jag måste erkänna att prioriteringarna varierar. 

Kommissarie Morse blir jag mer och mer förtjust i. Jag till och med funderar på att köpa serien på DVD. Han är sarkastisk och arrogant  - en snobbig "skitstövel" egentligen. Men även människor av hans sort har passioner - kommissarie Morse älskar opera och man får höra olika stycken i varje avsnitt. Mitt besök i Dalhalla och Trollflöjten fick mig att uppskatta opera mera om bara situationen och stämningen är den rätta.

Jag läste att Morse dödas i seriens sista avsnitt, som jag inte har sett än. Skådisen som spelade Morse är också död sedan början av 2000-talet, tyvärr.


Höstvisa

Text: Tove Jansson Musik: Erna Tauro


Vägen hem var mycket lång och ingen har jag mött,
nu blir kvällarna kyliga och sena.
Kom trösta mej en smula, för nu är jag ganska trött,
och med ens så förfärligt allena.
Jag märkte aldrig förut, att mörkret är så stort,
går och tänker på allt det där man borde.
Det är så mycket saker jag skulle sagt och gjort,
och det är så väldigt lite jag gjorde.
 
Skynda dej älskade, skynda att älska,
dagarna mörknar minut för minut.
Tänd våra ljus, det är nära till natten,
snart blir den blommande sommaren slut.
 
Jag letar efter nånting som vi kanske glömde bort
och som du kunde hjälpa mej att finna.
En sommar går förbi, den är alltid lika kort,
den är drömmen om allt man kunnat vinna.
Du kommer kanske nångång, förr'n skymningen blir blå
innan ängarna blir torra och tomma.
Kanske hitta vi varann, kanske hittar vi då på
något sätt att få allting att blomma.
 
Skynda dej älskade, skynda att älska...

Nu blåser storm därute och stänger sommarns dörr,
det är för sent för att undra och leta.
Jag älskar kanske mindre än vad jag gjorde förr
men mer än du nånsin får veta.
Nu ser vi alla fyrar kring höstens långa kust
och hör vågorna villsamma vandra.
En enda sak är viktig och det är hjärtats lust
och att få vara samman med varandra.
 
Skynda dej älskade, skynda att älska,
dagarna mörknar minut för minut.
Tänd våra ljus, det är nära till natten,
snart är den blommande sommaren slut.


Välkommen höst

Nu försvinner de sista sommarkänslorna. Den här veckan är extrem - resor till Nyköping eller Stockholm alla dagar förutom fredag. Och däremellan ska man hinna läsa sin e-post och göra förberedelser inför nästa resa. Välkommen höst! Välkommen arbete! 


Skor och idol

På jakt efter nya skor råkade jag hamna mitt i ett uppträdande som fick även mig, gamla tanten, att stanna kvar en stund. Darin var på Tuna park igår. Han är så söt så söt. Att han också sjunger bra gör inte saken värre. Jag har bildbevis på att jag träffade honom irl om någon skulle tro att jag bara hittar på. 




Grappa

Vad är grappa? Grappa är pressade druvrester från produktionen av vin och har därför tidigare setts som en dryck av låg kvalitet. Men så är det inte längre idag. Restaurangen Grappa i Eskilstuna serverar många olika sorters grappa men eftersom alkoholhalten är hög så väljer man andra sorters drycker när man går ut en vardagkväll.

Jag var på Grappa med mina arbetskamrater igår kväll. De serverar även väldigt god mat. Ett glas rött till maten gör inte saken värre. Det var en kulinarisk njutning som jag inte har upplevt på väldigt länge.

Vi tog avsked av en arbetskamrat som slutade förra veckan. Hon tillhör den yngre kategorin av mina arbetskamrater som fortfarande är attraktiva på arbetsmarknaden. Hon fick ett nytt arbete och lämnade oss.


Grappa


RSS 2.0