Matte på hög nivå

Oljan blir dyrare. Även ur miljösynpunkt ska vi helst resa kollektivt och vi ska välja tåg före flyg. Hur är det då möjligt att det är billigare att flyga än åka tåg? Det är till och med billigare att flyga idag än för fem år sedan. Det är en ekvation som jag inte lyckas få ihop i mitt huvud.Heminredning eller kläder

Är det ett tecken på att man håller på att bli gammal när det är roligare att handla saker hem än kläder? Eller är det ett tecken på att man håller på att bli vuxen?

Jag har inte varit speciellt förtjust i Marimekko tidigare men nu har de hur mycket nya tyger som helst. Det klassiska Unikko-mönstret har fått många olika färgkombinationer. I Eskilstuna har vi endast en affär som säljer Marimekko-tyger och deras sortiment är inte stort. Men jag tror att jag ändå har hittat där vad jag vill ha. I morgon blir det nya gardiner till gästrummet.


                                     

         Det här tyget vill jag ha - men det finns inte i stan - så det blir detta i stället.

Hemma

Det är trygghet att vara hemma. Hemma är ett ställe som jag har skapat för min egen trivsel. När livet känns jobbigt får jag en stunds ro när jag kommer hem, stänger dörren efter mig och bara är. Hemma.

Kåta gubbar

Och jag är så j-a trött på alla gamla gubbar som pratar om hur kåta och sugna de är, som skickar bilder på sina kroppsdelar eller vill att man ska titta på dem eller visa sig för dem i en webbkamera.

De tycks bara bli värre ju äldre de blir.

Blöta filtar

Jag har också börjat täcka över bilen med gamla sängöverkast eller filtar. Det går betydligt snabbare att komma iväg när man slipper skrapa is på vindrutan. Sedan kom tövädret och filten blev blöt. Jag tog en ny filt (det blev lite kallare igen) och la den blöta i bagageutrymmet. Sedan kom regnet igen och nu har jag två blöta filtar, den ena i bilen och den andra på jobbet. Ja ja, faktiskt, jag hängde upp den på tork där.

Jag kan ge mig f-n på att det blir kallt i natt och jag får skrapa is i morgon bitti. Om jag tar en ny filt så har jag säkert tre blöta filtar i morgon kväll. Eller så får jag gå men då kan isen vara ett ännu större problem (=brutna ben).

Och mera snö

Jag var i valet och kvalet om jag skulle ta bilen till affären igår. Det jag behövde handla kunde jag bära hem i min ryggsäck. Dessutom låg det flera decimeter tung snö på bilen. Så jag tänkte - det töar, om jag väntar så slipper jag skotta snö.

Så rätt jag hade. Idag är bilen nästan snöfri. Det lönar sig ibland att ha tålamod. 


Bilden är tagen i början av november då jag besökte min mamma i Finland.
 Det var inte första snön men nästan. Jag ville visa mina barn att det hade snöat där.
 Men när jag kom hem hade vi också fått snö och vi vet ju hur det blev sedan.....


Snö snö snö

SMHI varnar för kraftigt snöfall. Detta kan lätt konstateras om man tittar genom fönstret utan att det behöver läsas på Aftonbladets hemsida.

Jag tänkte först - en dag att stanna inomhus hela dagen. Sedan tänkte jag - varför inte utmana vädret och ta en långpromenad?Men vackert blir det
Bild: Wikipedia.org


Fördomar

Jag brukar säga att jag inte har några fördomar med undantag för......  Alltså har jag fördomar. Men samtidigt vill jag påstå att den människa som erkänner att hon har fördomar egentligen inte har några, eller i varje fall inga allvarliga fördomar. Om man är medveten om denna svaghet är det lätt att leva som om man inte hade några fördomar. Eller?

"Den farligaste av våra fördomar är tron att vi inte har några".
Veikko Koskenniemi, finsk författare


Min underbara familj

Än en gång har jag konstaterat att familjen är det bästa vi har. Jag tror att även mina barn har förstått detta. De band vi har kan ingen förstöra. Och jag hoppas verkligen att det som händer i många familjer när föräldrarna försvinner aldrig händer i min familj, mellan mina barn och barnbarn. Att rivaliteteten och ha-begäret tar över och förstör relationerna. "Hon tog den tavla som jag ville ha, han tog den skål som var så värdefull etc etc".


Ni är så fina allihopa och jag älskar er så!
RSS 2.0