Rockelstad

Det är väldigt viktigt att ibland komma ut till ny miljö med arbetskamraterna. Den här gången hade vi våra planeringsdagar på Rockelstad slott mellan Eskilstuna och Nyköping. Vi hade ett digert program som vi hann gå igenom men hade även avkoppling och samvaro med på schemat. Jag har känt till Rockelstad länge, det är ett populärt ställe för bröllop och andra familjehögtider och en av mina arbetskamrater har firat bröllop där.

Det blev en mycket trevlig vistelse med god mat, promenader i skog och mark och främst av allt - vårt boende var extraordinärt. Alla fick inte rum i själva slottet men rummen i flyglarna var också fint inredda med gamla möbler och nya, fräscha badrum. Tre av oss fick rum i slottet, jag var en av dem. Jag bodde i ett rum som heter "Grevinnans sängkammare".  Sängen var jätteskön och spökena höll sig borta hela natten. Lyxigt!


Grevinnans sängkammare i Rockelstad


Pratsjuk?

Varje fredag är veckans höjdpunkt - två dagars ledighet väntar efter en hel arbetsvecka. Lördagen är nästan ännu bättre. Dessa två vilodagar går så otroligt fort, nu är det söndag och jag fattar inte vad jag har hållit på med. Jag satte mig ner och började reflektera över min helg. Ja, jag har fått saker gjorda hemma, jag har tittat på tv, jag har läst. Jag har spelat mahjong på datorn, lagat mat och gjort lunchlådor för hela veckan. Men jag upptäckte en sak - jag har inte talat med en enda människa ansikte mot ansikte sedan i fredags, förutom några minuters telefonsamtal med min mamma. Jag talar till katten ibland men hon svarar sällan.

Vad kan man dra för slutsatser av detta? Nja, det beror på. Vill man vara en eremit så är det ju toppen. Är man inte det så blir man det så småningom. Eller så måste en förändring till. Men hur? Det är bara jag själv som kan lösa problemet.

Flinck

Jag har alltid sett Torsten Flinck som en konstig figur, som alltid ser arg, trött och drogpåverkad ut. Men ikväll hände något, jag blev förälskad i honom. Med vilken inlevelse han sjunger "men jag reser mig igen". Det är så j-a äkta, det är seriöst och vackert, det är konst. Jag är inte det minsta förvånad att han gick vidare till finalen i melodifestivalen. Det visar bara att det var flera som tyckte som jag.

RSS 2.0