Dagen före måndag

Det går att förbereda en bra måndag. Om söndagen känns bra, om man har gjort bra saker, har man fått bra start på veckan. Ett bra innehåll på en söndag behöver inte betyda att man har skurat och tvättat hela dagen. Det kan lika väl vara en fritidsaktivitet av något slag - en långpromenad, biobesök eller bara slöa. Det är helt okay att sitta i soffan hela söndan, huvudsaken är att man är nöjd själv. Om man däremot blir sittande och hela tiden tänker på allt man borde göra, då blir dagen ett totalt misslyckande.

Denna söndag var lingonskog, den var lite TV, den var mahjong på datorn, den var matlagning. Egentligen allt jag hade tänkt göra. Det känns bra att gå och lägga sig och vakna till en måndag i morgon.

                                          
                          Söndag               och             måndag

Söndag är en veckordag som i Norden är uppkallad efter den fornnordiska solgudinnan Sol, som även kallades Sunna eller Sunne. På fornnordiska hette dagen sunnudagr (Sols dag).

Måndag
är första veckodagen som i Norden är uppkallad efter den fornnordiska guden Måne. Fornsvenska manadagher. På latin dies Lunae, Lunas dag, efter den romerska mångudinnan Luna.
                                          Källa: wikipedia.org


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0