Förkyld

När jag gick till jobbet i morse var jag inte förkyld. När jag gick hem kl. 17.00 var jag vrålförkyld. Näsan rinner. Jag kunde ju inte ständigt snyta mig när jag gick hem i kylan och var därför rädd att det skulle börja växa istappar ur näsborrarna.

Det sägs ju att kölden dödar virus och bakterier. Var fick jag smittan? Jag har ju knappt träffat andra människor i helgen.Bild: smittskyddsinstitutet.se


Änderna fryser

Det blev ingen resa till Stockholm idag pga inställda tåg. Vi hade viktiga saker att diskutera på mötet men vad ska man göra, de får klara sig utan mig. Jag fick en trevlig promenad i det soliga vädret till tågstationen och tillbaka. När jag går till stan från min nya lägenhet så går jag över en liten gångbro intill Munktellarenan. Det är hur vackert som helst där på sommaren.

Stackars änder har det inte trevligt i denna kyla. Det är strömt och därför öppet vatten nära bron och där kan änderna vara i sin naturliga miljö. Men de flesta hade kommit upp på isen, många upp på gångbron för att tigga mat av förbipasserade människor. Jag tog några kort när jag gick förbi.Insnöad

Nu kan även jag säga att jag är insnöad. Visst kan jag gräva fram bilen om jag vill men jag vill inte. Den får vila där under snötäcket. Snön bara fortsätter att falla, utan avbrott. Vi borde inte ha vattenbrist i vår - allt detta vita måste ju smälta bort någon gång.

Jag gick till Liedl för att handla och tog en ryggsäck med mig. Det är inte långt men stegen dit var tunga. Trots att vi har haft kallt och snö länge nu så upplevde jag idag som den kallaste dagen i vinter. Därför att det blåste och yrde snö rakt mot ansiktet.

Nu har jag fått min motion för dagen och kan med gott samvete stanna inomhus resten av dagen och kvällen.

Berusad av lackbets

Jag andas in ångorna av lackbets. Det luktar starkt, jag var tvungen att vädra för att inte få huvudvärk. Men byrån ser fin ut, än så länge - vi får se när den har torkat.

Det är alltid något som inte passar in i nya hemmet när man flyttar. Jag har inte fått min stereo på plats än. Jag vill inte borra en massa hål på väggen för stereohyllorna utan ska ha stereon på byrån i stället. Det blir nog bra.

Det blir tidig väckning i morgon, jag måste starta promenaden till jobbet senast kl. 07.00. Sedan mot Nyköping. Det är ingen trevlig resa om det snöar mycket.

Stackars Anja, åkte omkull i störtloppet. Hon var på väg att komma på silverplats.AHD

Jag önskar er alla en skön och kärleksfull AHD (= Alla Hjärtans Dag)


En dag som denna

Vissa dagar är dömda att misslyckas. Det händer på jobbet, ibland, att vi inte hinner göra det vi hade tänkt göra. Men nu har detta fenomen kommit hem till mig.

Jag har skjutsat mina barnbarn idag, fram och tillbaka mellan Torshälla och Eskilstuna. Jag gnäller men kan ändå inte säga nej. Det är en lyxtillvaro att få skjuts så snart de ringer mormor. De flesta ungdomar får finna sig i att åka buss.

När jag kom hem från en av dessa resor, då jag även besökte två affärer, var mina nycklar borta. Alla nycklar, både hem och till jobbet. Bilnyckeln har jag separat. När jag hade svurit en stund och kunde tänka klart, gjorde jag som jag brukar göra i sådana situationer - jag reste samma väg i mina tankar som jag nyss åkte med bil. Och då kom jag fram till att jag kunde bara ha tappat mina nycklar på ett enda ställe. Jag åkte dit och alldeles rätt - någon hade hittat nycklarna på parkeringen och lämnat i kassan.

Nu väntar en bilresa till innan jag kan slå mig till ro för dagen. Min dotter och hennes man har varit på kryssning. Bussen anländer i stan strax efter kl. 20.00 och jag har fått äran att skjutsa dem hem från bussterminalen.

Den bokhylla jag hade tänkt montera idag får vänta till i morgon.

Testdag

Så trött man kan bli av sex timmars arbete. Jag satt från kl. 9 till 16, med avbrott för lunch, i en datalokal och testade ett system som uppgraderades till en högre version. Vi var två som jobbade intensivt hela tiden.

Jag har så ofta blivit besviken på leverantörerna och deras löften. Det borde vara deras skyldighet att allt fungerar utan problem när systemet är installerat men icke. Det finns alltid åtskilliga fel och buggar som måste rättas till när systemet väl är på plats. Visserligen i testmiljön men ändå. Ställer vi inte tillräckligt höga krav eller vad kan det bero på?


Trevligare att vara två?

Att vara singel har sina fördelar. Men när man har varit singel ett antal år börjar man sakna något annat. Jag börjar misstänka att jag är en orolig själ som inte vet vad jag vill. Om jag inte kan åstadkomma någon annan förändring i mitt liv och när det börjar bli tråkigt, då flyttar jag. Det är bara ett exempel på förändring. Men jag kan inte flytta vart tredje år, det går inte.

Till och med Nalle Puh har upptäckt vilka fördelar det kan finnas i tvåsamhet.
”Det är verkligen ingen vidare mening med att uppleva intressanta saker som översvämningar, om man inte får vara två om dem. Det är bra mycket trevligare att vara två.” 

Men vi önskar inga översvämningar eller jordbävningar. Nej, utan vi nöjer oss med vardagliga glädjeämnen, sorger tillhör också livet. Det sägs att delad glädje är dubbel glädje. Och en börda är lättare att bära om man är två. Men att hitta någon att dela sina upplevelser med är inte lätt. Eller jag borde uttrycka mig så här – det är inte svårt att hitta någon utan det svåra är att hitta ”rätt”.

Ge inte upp – fortsätt att söka. Själva sökandet i sig är en process som ger livet innehåll.


Tårtkalas

Den stiligaste tårtan jag sett på länge - kanske någonsin. Designad av Josefin, mitt barnbarn, som fyllde 15 år nyligen.


Man blir så ledsen

Gratistidningen Metro sägs vara den tidning av alla dagstidningar som har flest läsare. Den har blivit vår enda tidning på jobbet, arbetsgivaren har dragit in prenumeration av den lokala dagstidningen.

Idag fick vi läsa om hur det är att vara barn till fattiga föräldrar i Kina. Cykeltaxiföraren Chen Chuanliu i Peking har inte råd med dagisplats åt sin 2-årige son. När han jobbar väntar sonen på honom, fastkedjan i en stolpe på trottoaren.

Pappan säger att det är bättre att låsa fast honom än att förlora honom. Hans fyraåriga dotter försvann nyligen. Artikeln säger också att omkring 190 barn kidnappas i Kina varje dag.

Jaha, vad säger man.


Speglar

Gardiner i alla fönster. En spegel i sovrummet och en i gästrummet. Men tyvärr ingen spegel i hallen, den fick inte plats där, därför hamnade den i gästrummet. Jag ska undersöka i morgon om Jysk har någon snygg och billig spegel.

Det är inte så att jag älskar att spegla mig. När man blir äldre (och större) vill man undvika speglar. Men man måste titta i spegeln ibland och se om mascaran rinner eller om man har spillt mat på klänningskragen.

RSS 2.0