Trerätters på julafton?

En suck av lättnad när det är över. Familjen ger så mycket glädje och kärlek och det är så mysigt när vi är tillsammans. Men julbord till tolv personer kräver lite ansträngningar. Det är så mycket plockande fram och tillbaka. Ut ur frysen, ut ur kylen, in i ugnen, duka, ställ fram maten, plocka undan, diska, in i kylen (mat som är kvar) osv. Måste man äta traditionell julmat varje år? Här bjuds det en trerättersmiddag nästa julafton.

Vad är vi rädda för?

Elisabet Höglund skriver "Jag räds nätbedragare mer än FRA".
http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/elisabethoglund/article18028916.ab
 
Jag håller fullständigt med henne. Jag är vaken och misstänksam mot alla avvikande mail men det skulle även kunna drabba mig om jag fick ett meddelande från något av mina barn eller barnbarn att de befinner sig i nöd någonstans långt borta i världen.
 
Men på vilket sätt kan FRA skada mig? Jag har inte heller något att dölja, de får gärna läsa all min kommunikation, hur jag surfar, vilka sidor jag besöker.
 
Om Sverige skulle "spionera" ett annat land - än sen då. De andra staterna gör ju ändå samma sak med oss. Varför för vi ett sådant j-a oväsen? Vi i Sverige ska värna om Sverige och människorna som bor här. Om de dessutom lyckas spåra terrororister och stoppa terrorhandlingar har FRA verkligen gjort en tjänst för oss alla.

Äldre och fåfänga

Är det fåfänga att även vi äldre vill hänga med i mode? Vi som älskar kläder får problem när vi går i pension. För mig personligen är en av de värsta förlusterna med sämre ekonomi att inte kunna förnya min garderob lika ofta som tidigare. Därför håller jag mig kvar i arbetslivet så länge som möjligt. Självklart är mat och boende våra grundbehov, på dessa punkter kan man inte snåla för mycket, men det finns så mycket annat som man vill unna sig. Med risk för att låta ytlig vill jag påstå att kläder är viktiga och att de och resor/upplevelser av olika slag sätter guldkant i tillvaron.
 
Men - så här desperat får man inte bli
http://www.corren.se/ostergotland/linkoping/aldre-damer-snattade-klader-6505550-artikel.aspx

RSS 2.0