Lida

Förfäder till många av invånarna på Haiti forslades dit med tvång. Jag kan inte låta bli att tänka på hur vissa människogrupper, generation efter generation, utsätts för lidande och orättvisor. Det finns flera exempel på detta.

VARFÖR är en fråga som ingen kan svara på. Om det nu finns något som heter Guds straff så är han/hon grym och blodtörstig. Och han straffar även dina efterkommande för dina synder (det står så någonstans i Bibeln). Jag tror inte på det. Att dö som ung och som barn - de som har framtiden framför sig - är onaturligt. Att behöva utstå så oerhört mycket lidande innan man dör är mer än vad som ryms i min uppfattningsförmåga.

Den här typen av katastrofer som innebär så mycket lidande är svåra att förstå. Hur mäter man lidande? Är det större lidande när hundratusen människor med sargade kroppar ligger fastklämda under rasmassorna? Är det inte lika mycket lidande när en enda människa råkar för detta? Förvisso är det precis lika stort lidande för just den människan men det väcker inte lika stora rubriker. Den som ligger där kan inte bära de andras lidande också utan det egna lidandet är mer än tillräckligt.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0